Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Başvuruları Başladı
Yozgat İl Müdürü Tanju ÖZKAYA Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) 14.Etap kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlara %50 hibe desteği sağlanacağı söyledi.
Yozgat’a hayırlı olması temennilerinde bulunan Özkaya,Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar Yatırım destekleri hakkında bir açıklama yaptı.
Özkaya ”:Yeni tesislerin yapımı, kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması, faal olan mevcut tesislerin kapasite artırımı ile teknoloji yenileme ve/veya modernizasyonu kapsayan yatırım konularına hibe desteği sağlanacaktır.
1- Tarımsal Ürünlerin İşlenmesi, Kurutulması, Dondurulması, Paketlenmesi ve Depolanmasına Yönelik Yatırımlara) Tıbbi ve aromatik bitkilerin işlenmesi, kurutulması, paketlenmesi ve depolanmasıb) Bitkisel ürünlerin işlenmesi, kurutulması, dondurulması, paketlenmesi ve depolanmasıc) Hayvansal ürünlerin işlenmesi, kurutulması, dondurulması, paketlenmesi ve depolanması1. Kırmızı et ve kanatlı eti parçalama ile mamul madde üretim tesisi
2. Su ürünlerinin işlenmesi, kurutulması, dondurulması, paketlenmesi ve depolanması
3. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların derilerinin işlenmesi
4. Süt ve süt ürünlerine yönelik yatırımlarSüt ve süt ürünlerinin işlenmesiSüt toplama tesisleri
5. Arıcılık ürünlerinin işlenmesid) Çelik silo (Yeni tesis)e) Soğuk hava deposu (Yeni tesis)
Tarımsal Üretime Yönelik Sabit Yatırımlara
1-Modern seralar (Yeni sera yapımı ve mevcut seralarda teknoloji yenileme ve/veya modernizasyon)b) Büyükbaş hayvan yetiştiriciliğiEtçi ve Sütçü Damızlık (Sığır/Manda) Yetiştiriciliği ve Besi Amaçlı Tesis KurulmasıBüyükbaş Besi İşletmeleric) Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğid) Kanatlı yetiştiriciliği (Teknoloji yenileme ve/veya modernizasyonu)e) Kültür mantarı üretimif) Büyükbaş ve küçükbaş kesimhaneleri (Teknoloji yenileme ve/veya modernizasyonu)g) Kanatlı kesimhaneleri (Yeni tesis)
2- Yenilenebilir Enerji Kaynaklarından Isı ve/veya Elektrik Üreten Üretim Tesisleri Yapımına Yönelik Yatırımlar Program kapsamındaki yatırım konularıyla, sulama kooperatiflerinin toplu basınçlı sulama sistemleri
3- Su Ürünleri Yetiştiriciliği Yapılmasına Yönelik Yatırımlar İç sularda yetiştiricilik
4- Hayvansal ve Bitkisel Orjinli Gübre İşlenmesi, Paketlenmesi ve Depolanmasına Yönelik YatırımlarHayvansal orijinli gübrelerBitkisel orijinli gübreler
Hibeye Esas Proje Tutarı: YATIRIMIN NİTELİĞİ HİBE TUTARI (TL)01- YENİ TESİS 3.000.00002- KISMEN YAPILMIŞ (TAMAMLAMA) 2.000.00003- KAPASİTE ARTIRIMI 1.500.00004- TEKNOLOJİ YENİLEME VE/VEYA MODERNİZASYON 1.500.000Hibeye esas proje tutarı alt limiti 250.000 Türk Lirası’dır.
Hibeye esas proje tutarının %50’sine hibe yoluyla destek verilir.Kalan %50’lik tutarı başvuru sahipleri temin etmekle yükümlüdür.Proje bütçesi KDV (Katma Değer Vergisi) hariç hazırlanır.
Başvuru Zamanı
Başvurular 06.03.2021 tarihine kadar yapılmalıdır. Yatırım Süresi: Yatırım projelerinin fiziki olarak tamamlanma son tarihi 30.11.2021’dir.
Yatırım Yeri:Yeni ve tamamlama yatırımları konusunda yatırım yeri mülkiyeti başvuru sahibine ait olmalı veya Kamu tüzel kişilerinden tahsis/irtifak tesis edilmiş olmalı, kapasite artırımı, teknoloji yenileme ve/veya modernizasyon konularında yatırım yerinin mülkiyeti yatırımcıya ait olmalı veya gerçek ve tüzel kişilerden en az yedi yıl süre ile kiralanmış olmalıdır.
Başvuru Sahipleri: Çiftçi Kayıt Sistemine veya Bakanlık tarafından oluşturulmuş diğer kayıt sistemlerine kayıtlı gerçek ve tüzel kişiler başvuru yapabilir.
Kollektif, Limited ve Anonim Şirketler, Tarımsal Amaçlı Kooperatifler, Tarım Kredi Kooperatifleri, Tarım Satış Kooperatifleri, Islah Amaçlı Yetiştirici Birlikleri ve Tarımsal Üretici Birlikleri iktisadi teşekkülleri tüzel kişilik olarak başvurabilirler.
Teknik Destek :İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü, İl Proje Yürütme Biriminden teknik destek ve bilgi alınabilir.