Dolar 34,5289
Euro 36,1648
Altın 2.980,67
BİST 9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat 14°C
Çok Bulutlu
Yozgat
14°C
Çok Bulutlu
Cts -2°C
Paz -4°C
Pts -3°C
Sal -2°C

Koyunbaşoğlu’ndan Eğitime Destek

Yerköy Rabia Koyunbaşoğlu Anadolu Lisesine Yozgat’ın ve Türkiye’nin başarılı iş adamlarından Gencay Koyunbaşoğlu Tarafından Robotik Kodlama Sınıfı Yapıldı.

10.10.2021
2.337

Yerköy Rabia Koyunbaşoğlu Anadolu Lisesine Yozgat’ın ve Türkiye’nin başarılı iş adamlarından Gencay Koyunbaşoğlu Tarafından Robotik Kodlama Sınıfı Yapıldı.

Yerköy Rabia Koyunbaşoğlu Anadolu lisesine yüz yılın teknolojisinin temel taşlarından olan robotik kodlama atölyesi kuruldu.

Yerköylü İş adamı Koyunbaşoğlu tarafından yaptırılan Rabia Koyunbaşoğlu Anadolu Lisesine Yozgatın en kapsamlı Robotik kodlama atölyesini yaptırdı. Milli Eğitim Bakanlığınında büyük önem verdiği Tasarım Beceri Atölyeleri (TBA), uygulamalı eğitimin ön planda olduğu, deneyimi temel alan bir eğitim yaklaşımı. TBA’lar, çocukların derslerde edindikleri bilgileri hayatla ilişkilendirmelerine, bu bilgileri pratik uygulamalara ve yaratıcı ürünlere dönüştürmelerine imkân sağlayan fiziksel alanlar olarak tasarlanmakta..


Bilim, sanat, kültür, spor ve yaşam becerileri alanlarında hayata dokunan her temada atölye çalışmalarını kapsayan TBA’lar, çağımızın gerektirdiği problem çözme, takım/ekiple iş birliği içinde çalışma, eleştirel ve yaratıcı düşünme, disiplinler arası hareket etme yetisinin edinilmesi ve süreç temelli bir yaklaşımla bilgiyi tasarıma dönüştürme becerilerinin kazandırılmasına olanak tanımaktadır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.