Dolar 34,2870
Euro 37,2166
Altın 2.982,38
BİST 9.014,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat 8°C
Hafif Yağmurlu
Yozgat
8°C
Hafif Yağmurlu
Cum 8°C
Cts 10°C
Paz 10°C
Pts 11°C

Deva Partisi Yozgat 1. Olağan Kongresi Yapıldı

Deva Partisi Yozgat 1. Olağan Kongresi Yapıldı
22.11.2020
2.106

Deva Partisi Yozgat 1. olağan kongresi Yimpaş konferans salonunda yapıldı. Kongreye pandemi tedbirlerinin uygulanmasına ramen katılımın yüksek olduğu gözlendi.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan kongre öncesi esnaf ziyareti yaptı. Yimpaş konferans salonunda yapılan 1. olağan kongrede aynı zamanda kurucu il başkanı olan İsmail Yılmaz delegelerin tamamının oyunu alarak Deva Partisi Yozgat İl başkanlığına seçildi.

Deva Partis genel başkanı Ali Babacan Yozgat 1. olağan kongresinde yaptığı konuşmada şunları söyledi.

Babacan” Yozgat’ın sorunlarını görüyor dinliyor biliyoruz, Yozgat’ın ilçeleri köyleri göç veriyor geçtiğimiz 20 yılda 200 Binden fazla Yozgatlı hemşerimiz göç etmiş can yakan işsizlik sorununun bir mağduru da çünkü Yozgat’ın tarihi sahip olduğu kültürel ve doğal zenginlikleri tarım ve hayvancılık alanındaki potansiyeli termal kaynakları, değerli madenleri yeterince değerlendirilmiyor.

Yozgat aslında önemli bir tarım ve bir hayvancılık şehri fakat çiftçiler topraklarını, hayvanlarını bırakıp göç etmek zorunda kalıyorlar. Ürünleri için açıklanan taban fiyatlar artık maliyeti bile karşılamıyor. Hayvanlarına yedirecekleri yemin fiyatı her geçen gün artıyor. Yaşadıkları yerlerde alt yapı sorunları hala devam ediyor.

Tarımsal destek mekanizmaları yetersiz. Tarımla uğraşanların sosyal güvenceleri yok. Bu bir kısır döngü halinde gelmiş durumda. Bu sorunları gidermek için zamanında projeler yapılmıştı. Tarım ve hayvan ürünlerini çeşitlendirmeye tarımsal destek mekanizmalarını arttırmaya Yozgatlımıza istihdam sağlamaya dönük projeler hepsi hazırdı.

Ama artık bu projeler ya rafa kaldırıldı yada bazı adımlar atıldıktan sonra durduruldu. Yozgat’ın sorunlarını çözecek bir akıl fikir yönetim zihniyeti yok. Bizim bunların hepsini çözecek deva olacak projelerimiz hazır. Yozgat’ın sorunları çözülemeyecek sorunlar değil. Yozgat’ta göç tersine dönecek.”dedi.

Konuşmanın tamamını dinlemek için tıklayın.https://youtu.be/9Sv9w5RYKjQhttps://youtu.be/9Sv9w5RYKjQ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.