Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, pandemi döneminde gıdanın öneminin daha da iyi anlaşıldığını belirterek, kış mevsiminin gelmesiyle ilginin arttığı kış çayları konusuna dair konuştu.
Bakan Pakdemirli, “Aslında almış olduğunuz birçok kuru gıda ürününde 2 seneye varan raf ömrü var. Bunları da doğru planlayıp, programlarsanız her biri tüketilebilir” dedi.
GIDANIN ÖNEMİ ARTTI
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, koronavirüs döneminde gıda tüketimi konusunda, “Korona döneminde vatandaş daha fazla evde olduğu için evdeki tüketimler, evde yemek yapılması ve bununla ilgili alışveriş ile farkındalık biraz daha arttı.
Ama diğer taraftan biz bunu fırsata çevirmek için böyle bir zor dönemde de olsa ‘Gıdanı koru, sofrana sahip çık’ kampanyasını lanse etmeyi kendimize bir fırsat bildik. Şu an herkes gıdanın değerini anladı.
Bir lokma ekmeğin değerini gerçekten hem ülkemizde hem dünyada herkes değerini anladı. Bu konuyla ilgili bir farkındalık var. Bu farkındalık varken biz tüketiciyi biraz daha bilinçlendirmekle ilgili ‘Gıdanı koru, sofrana sahip çık’ kampanyasını başlattık. Bu kampanyaları hep biz başlatıyoruz ama önemli olan milletimizin sahip çıkması.
Milletimiz eğer buna sahip çıkarsa çok daha iyi olur. Evinde değilse bile gittiği restoranda bir problem görüyorsa orda müdahale edecek. O restoran gıda israfı konusunda sertifikalı mı değil mi bir süre sonra sorgulamaya başlayacaklar. Ciddi bir bilinçlenme kampanyası oluşmuş olacak” dedi.
“BİRÇOK KURU GIDA ÜRÜNÜNDE 2 SENEYE VARAN RAF ÖMRÜ VAR”
Pakdemirli, bitki ve kış çayları konusunda, “Doğru saklamak, doğru derecede saklamak, bazılarını açıkta saklamak, bazılarını kapalı dolapların içerisinde saklamak, bazılarını buzdolabının içinde saklamakla bunlar çözülebilir. Aslında almış olduğunuz birçok kuru gıda ürününde 2 seneye varan raf ömrü var.
Bunları da doğru planlayıp, programlarsanız her biri tüketilebilir. Şu çok önemli; alışveriş listesi yapıyor musunuz? Alışveriş listesi yaparak evden çıkarsanız; burada evdeki stok miktarımızı bilip ona göre alışverişimizi planlarsak, evde de fazladan kalan ve çöpe atılan gıda miktarı daha az olur diye düşünüyorum.
Bizim bol kepçe özelliğimiz var ama annelerimizin, anneannelerimizin israftan kaçınma özelliği var. Bizim bu israftan kaçınma özelliğini ön plana çıkarmamız lazım” diye konuştu.