İl Milli Eğitim Müdürü Yazıcı’dan DYK ziyareti
Yozgat İl Milli Eğtim Müdürü Yusuf Yazıcı Şehit Fuat Bahadır Buharalıoğlu Anadolu lisesinde devam eden Destekleme ve Yetiştirme Kursunu ziyaret etti
Yazıcı ,Kursta eğitim alan öğrenciler’le bir süre sohbet etti.Öğretmenler’den Kursun gidişatı ve kurs proğramı hakkında bilgi aldı, Yazıcı yaptığı açıklamada” Şehit Fuat Bahadır Buharalıoğlu Anadolu Lisemizde devam eden (DYK) Destekleme ve Yetiştirme Kurslarını ziyaret ettik.
İlimiz genelinde kursların açılmasında ve devam etmesinde emeği geçen tüm meslektaşlarıma , kurslara devam eden göz aydınlığımız evlatlarımıza, onların kurslara devamını sağlayan velilerimize teşekkür ederim. Çocukların istikbali için yapılan her faaliyet mutluluk kaynağımızdır”dedi.
Destekleme ve Yetiştirme Kursları, Destekleme ve Yetiştirme Kursları Nedir.
DYK Destekleme Ve Yetiştirme Kursları Fiziki Durumları Uygun, Öğrenci Ve Kursiyer Kapasitesi Olan Resmi Orta Okul, İmam Hatip Orta Okulları, Orta Öğretim Kurumları ve Halk Eğitim Merkezlerine Bağlı Olarak Açılmaktadır. Destekleme Ve Yetiştirme Kursları Ücretsiz Olarak Verilmektedir. Kurslarda Devam Zorunludur Ve 1/10’dan Fazla Devamsızlık Yapan Öğrencinin Kaydı Silinir Ve O Eğitim Öğretim Dönemi İçerisinde Bir Daha Kaydı Alınmaz.
Mezun Öğrencilere Yönelik Açılan Destekleme Ve Yetiştirme Kurslarının Halk Eğitim Merkezlerinde Açılması Esastır. Fakat Halk Eğitim Merkezinin Olmadığı Yada Kursun Açılmadığı Durumlarda MEB Müdürlüğü Tarafından Yapılan Planlama İle Okul Ve Kurumların Dersliklerinde Açılabilir. Kursun Açılması İçin Oluşacak Sınıfın En Az 10 Kişi Olması Gereklidir. DKY Kursları İçin Kursiyer Sayısının 20’den Fazla Olmaması Esas Alınır. Yerleşim Biriminde Birden Fazla Kurs Merkezinin Bulunmaması Durumunda Ve Öğrencilerin Taşınma İmkanının Olması Durumunda Kursiyer Sayısı 10’a Ulaşmaması Halinde Milli Eğitim Müdürlüğü Onayı İle En Az 5 Kişi İle Sınıf Açılabilir.
DYK Destekleme Ve Yetiştirme Kursları Ne Zaman Açılır
Destekleme Ve Yetiştirme Kursları İki Yarı Yılı Kapsayan Birinci Ve İkinci Dönem İle Yaz Dönemi Şeklinde Açılır.
Birinci Dönem Kurs Kayıtları Eylül Ayında Alınır, Kurslar Ekim Ayında Başlayıp Ocak Ayı Ortasında Sona Erer.
İkinci Dönem Kurs Kayıtları Şubat Ayı Ortasında Alınmaya Başlar, Kurslar Şubat Ayı Sonunda Başlayıp Haziran Ayında Sona Erer.
Yaz Dönemi Kurs Kayıtları Haziran Ayı Ortasında Alınır, Yaz Kursları Temmuz Ayı Başında Başlayıp, Ağustos Ayı Sonunda Sona Erer.
Başvuru Tarihleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Resmi Sitelerinde, Milli Eğitim Bakanlığı Resmi Sitesinde, MEB (@tcmeb) Twitter Hesabından Duyurulur.
Kurs Açılan Merkezler Öncelikle Kendi Öğrencilerine Daha Sonra İmkanları Dahilinde Aynı İlçedeki Okullardan Gelen Öğrencileri Kabul Eder.
Kurslar Hafta İçi, Hafta Sonu Yada Hafta İçi ve Hafta Sonu Olarak Açılabilir. Hem Hafta İçin Hem Hafta Sonu Olarak Açılan DYK Kurslarında Hafta Sonu 1 Gün Boş Olarak Açılır.
Kurs Her Bir Gün İçin İki Saatten Az, Sekiz Saatten Çok Olmamak Koşuluyla Haftanın Değişik Günlerine Dağıtılabilir.
DYK Destekleme Ve Yetiştirme Kurslarına Kimler Katılabilir?
Örgün Yada Yaygın Orta Öğretim Kurumlarından Mezun Olanlar
Mesleki Ve Teknik Orta Öğretim Programı Uygulanan Özel Eğitim Meslek Liselerinden Mezun Olanlar.
Açık Öğretim (Örgün Yada Yaygın) Orta Okul Öğrencileri
Gelen İlköğretim Programı Uygulanan Özel Eğitim Orta Okulu Öğrencileri (Görme Engelli, İşitme Engelli, Ortopedik, Hafif Düzey Zihinsel Engelli)
İmam Hatip Orta Okulu Öğrencileri
Örgün Ve Yaygın Orta Öğretim Kurumlarında Kayıtlı Olan Öğrenciler (Lise)
Mesleki Ve Teknik Orta Öğretim Programı Uygulanan Özel Eğitim Meslek Lisesi Öğrencileri
DYK Destekleme Ve Yetiştirme Kursları Başvuruları Nasıl Yapılır?
Örgün Eğitim Öğrencileri Okudukları Okul Yada Kurumlarından Aldıkları EBA Şifresi İle E-Kurs Modülü Üzerinden Tercih Yapabilir. Açık Öğretim Öğrencileri Örgün Eğitim Kurs Merkezlerine, Kursiyerler İse Halk Eğitim Merkezleri Müdürlüklerine Sınıf Düzeyleri Veya Diplomaları İle Şahsen Başvuru Yaparak Kurs Şifrelerini Alabilir.