Dolar 34,5424
Euro 36,0063
Altın 3.006,41
BİST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat -4°C
Kar Yağışlı
Yozgat
-4°C
Kar Yağışlı
Pts -1°C
Sal -1°C
Çar 0°C
Per 2°C

Keklik Yumurtaları Kuluçkaya Yerleştirildi

Keklik Yumurtaları Kuluçkaya Yerleştirildi
10.01.2021
921

Vali Ziya Polat, Doğa Koruma ve Milli Parklar Yozgat Şube Müdürlüğü Keklik Üretim İstasyonunda 2021 üretimi için ilk keklik yumurtalarını kuluçkaya yerleştirdi.

Keklik Üretim İstasyonunda incelemelerde bulunarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Cihan Eğilmez’den bilgi alan Vali Polat, 2007’de kurulan tesiste bugüne kadar 156 bin kınalı keklik, 30 bine yakın da beç tavuğu üretildiğini söyledi.

 Vali Polat, 2021 yılı üretimi için bugün kuluçkaya ilk yumurtaları yerleştirdiklerini söyleyerek, “Kuluçkaya yerleştirdiğimiz yumurtalardan çıkan keklikleri 5 ay sonra doğaya bırakacağız. 2007 yılında kurulan ve 18 hektara arazi üzerinde bulunan tesisimizde 8 arkadaşımız çalışıyor. Doğal yaşamı korumak için burada keklik yetiştirip doğaya salınıyor. Geçen yıl 15 bine yakın kınalı keklik yetiştirildi ve 23 vilayete dağıtıldı. İlimizde de yaklaşık 3 bin kınalı keklik doğaya salındı” dedi.

Bu yıl da yaklaşık 15 bin kınalı keklik üretiminin hedeflendiğini vurgulayan Valimiz Polat, ” Bunun salmanın yanında avcılarımızı da uyarmamız lazım. Bu hayvanlar doğal dengeyi koruyan hayvanlar. Av yasağı da var. Onun için biz koruyoruz ama hep birlikte bu hayvanları koruyacağız.

Umarım koyduğumuz yumurtalarda verim oranı çok yüksek olur. Doğal dengeyi koruduğunu biliyorsunuz. Keklikler böcek yiyen bir hayvanlardır. Doğanın dengesini korumak için sahip çıkmamız gerekiyor” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.