Dolar 34,4918
Euro 36,2536
Altın 2.963,09
BİST 9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat 11°C
Hafif Yağmurlu
Yozgat
11°C
Hafif Yağmurlu
Cum 14°C
Cts -2°C
Paz -3°C
Pts -3°C

Mustafa Böyükata Öğretmen Ve Velilere Yönelik Seminer Verdi

Mustafa Böyükata Öğretmen Ve Velilere Yönelik Seminer Verdi
24.12.2020
979

Yozgat Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata, İstanbul Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün daveti üzerine, “Öğrencide Bilim Okuryazarlığı Farkındalığının Oluşturulması Bakımından Okul-Aile İş Birliğinin Önemi” konulu seminer verdi.

“İstanbul Veli Akademileri” kapsamında düzenlenen seminer internet üzerinden, instagram aracılığıyla, İstanbul Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro’dan Aslı Sucu’nun moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Karşılıklı soru-cevap yoluyla gerçekleştirilen programda Prof. Dr. Mustafa Böyükata, moderatörün bütün sorularına cevap verdi.

Canlı olarak yayınlanan program süresince Prof. Dr. Mustafa Böyükata, eğitimi bilimin temel unsuru olarak ve bilimi de insanlığa hizmetin önemli bir unsuru olarak görmenin önemine dönük düşüncelerini ifade etti eğitimin zaman içerisinde değişiminin doğal olduğunu ortaya koydu.

Bilime dönük yetkinlikleri çok erken yaşlarda vermek; eğitim ve bilimde tabana inmek gerektiğine ve toplumun bütün katmanlarında bilimin konuşulabilir hale gelmesi gerektiğine değinen Prof. Dr. Mustafa Böyükata, Covid-19 süreci ile bilimin öneminin adeta somutlaştığını vurguladı. Çocuklarımızın bilimle iç içe olduklarını, uzun vadeli düşünmek gerektiğini ve temel bilimlerin öneminin de bura yattığından bahsetti. Nükleer bilimlerden örnekler verdi.

Yeni nesil üniversitelerde girişimciliğin ön plana çıktığını da belirten Böyükata, bilim okuryazarlığının, bilimsel içerikli yazılar okumak ve yazmakla sınırlı bir şey olmadığını ifade ederek, hayatı doğru öğrenmek, doğayı doğru anlamak lazım geldiğinden hareketle, dönüşüm, değişim ve gelişime bağlı olarak eğitim sistemi içerisinde öğretim programları da şekillenmekte olduğunu söyledi.

Eğitimde esnekliğe vurgu yaparak, her bireyin özgün olduğundan ötürü, bilimsel okuryazarlık da bireylere bağlı olarak daha özenli biçimde düşünülmesine dair düşüncelerini ortaya koydu. Bilgi toplumunun özelliklerini anlayarak 21’inci yüzyılın ileri teknolojileri daha hazırlıklı bireyler yetiştirmeyi gerektirdiğini belirterek STEM gibi yaklaşımlardan da söz etti.

Bilimsel okuryazarlık birikimi olan bir birey, karşılaştığı bilimsel konuları kavrayabilen ve bilimsel bilginin kalitesini değerlendirebilen kişi olarak niteleyen Prof. Dr. Mustafa Böyükata, öteden beri Yozgat’ta gerçekleştirdiği gönüllülük faaliyetlerinden bahsetti. “Köyde Okuma Etkinlikleri” projesinin detayları hakkında bilgiler verdi.

Öğrencilerde bilime dönük merak uyandırmak ve bilim okuryazarlığı farkındalığı oluşturmak için yaptığı çalışmaları paylaştı.

TÜBİTAK Bilim Fuarları’nın öğrencilerimiz üzerindeki etkileri konusunda da düşüncelerini paylaşan Prof. Dr. Mustafa Böyükata, ailelerin neler yapabileceği ve öğrencileri doğru yönlendirmede verebilecekleri katkılar hakkında önerilerde bulundu.

Prof. Dr. Mustafa Böyükata, “Çocuklarımızı birlikte işbirliği yapar hale getirmek lazım. Takım çalışmalarını özendirmek için tedbirler almak gerekir” dedi. Okul – aile birliklerinin daha aktif olması gerektiğinin altını çizerek ve velilerin de okulun önemli paydaşları olduğunu ifade ederek, “duvarsız okul” çalışmalarında işyerlerinin görülmeye değer sahalar olarak değerlendirilmesinin günümüzde mümkün olduğunu anlattı. Toplum eski toplum değil diyen Prof. Dr. Mustafa Böyükata, velilerin de öğretmenler kadar eğitim faaliyetlerinde sorumlu bir hale geldiğini belirtti.

“İstanbul Veli Akademileri” kapsamında etkinliğe katkıları sebebiyle İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Uslu, İstanbul Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı ve Şube Müdürü Özkan Boyacı, Prof. Dr. Mustafa Böyükata’ya teşekkürlerini ilettiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.