Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat 25°C
Yağmurlu
Yozgat
25°C
Yağmurlu
Paz 25°C
Pts 28°C
Sal 27°C
Çar 27°C

“Öğrenci Projeleri için Hazırlık ve Uygulama Stratejileri” konulu seminer verildi.

“Öğrenci Projeleri için Hazırlık ve Uygulama Stratejileri” konulu seminer verildi.
03.12.2020
1.009

Yozgat Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata, Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinasyon ve Öğrenme Merkezi’nin daveti üzerine öğretmenlere yönelik olarak “Öğrenci Projeleri için Hazırlık ve Uygulama Stratejileri” konulu seminer verdi. Internet üzerinden 2 Aralık 2020 Çarşamba akşamı düzenlenen toplantıya farklı şehirlerden de katılım gözlendi.

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinasyon ve Öğrenme Merkezi’nden Burçak Özyurt Çankırılı’nın moderatörlüğünde yürütülen seminerin, Ordu başta olmak üzere Türkiye’nin farklı bölgelerinden  yoğun ilgi gördüğü dikkat çekti. Proje konularına duyarlı 60’den fazla öğretmenin takip ettiği toplantıda, Prof. Dr. Mustafa Böyükata, genel olarak proje hazırlık, uygulama ve sonuçlandırma süreçlerine değindi ve TÜBİTAK’ın Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları, Yenilikçi Eğitim Uygulamaları, Bilim Fuarları ve Bilim Şenlikleri Destekleme Programları hakkında bilgiler vererek, öğrenci projelerinde göz önünde bulundurulması gereken konularda düşüncelerini paylaştı.

Prof. Dr. Mustafa Böyükata, araştırma projeler için proje döngüsü yönetimi üzerinde durarak, öğrenci projelerinde izlenecek yollardan bahsetti. Çocukların erken yaşta bilim okuryazarlığıyla tanışması, onların farklılıklarının göz önünde bulundurulması gerektiği ve öğretmenlere yönelik eğitim seminerlerinin önemi konularında bilgiler paylaştı.

Prof. Dr. Mustafa Böyükata, “duvarsız okul” vurgusu da yaparak, okul dışı ortamların kullanılmasının avantajlarına değindi. TÜBİTAK programlarının çok iyi fırsatlar sunduğunu da hatırlatarak, öğrencileri en iyi şekilde gözlemlemek gerektiği, onların fikir üretmesini ve fikirlerini kendilerinin yazılı hale getirmesini sağlamak gerektiğini ifade etti.

Seminerde katılımcıların sorularına tatmin edici cevaplar verildi. Uzun ve yorucu olmasına karşın çok faydalı olduğu belirtilen seminere ilişkin, katılımcıların değerlendirmelerinde, Prof. Dr. Mustafa Böyükata’nın ferahlatıcı bir yaklaşım sergileyerek ortaya koyduğu etkileşimli anlatım tarzının, samimi bir atmosfer doğurduğu ve herkesin düşüncelerini ifade etme rahatlığı bulduğu belirtildi.

Proje yazma konusunda daha öncede seminerlere katılmış olmalarına karşın halen eksikliklerin fark ettiğini, proje geliştirmek konusunda ilham verici eğitimlere ihtiyaç duyduğunu, bu seminerde epeyce fikir sahibi olduğunu, eğitimin kapsayıcı olduğunu, öğrencilerin ilgi alanlarını keşfetmek gerektiğini bir kez daha fark ettiğini, seminerin dolu, verimli, düşündüren ve beceri kazandırmaya yönelik bir söyleşi olduğunu, seminer konusunun öğrenci projeleri üzerine olmasının önemli ve doğru bir seçim olduğunu, umulandan daha başarılı bir anlatım bulduğunu, proje hazırlama teknikleri ile ilgili konularda pekiştirici, bilmedikleri ve unuttukları konularda öğretici olduğunu, motive edici olduğunu, ilk defa TÜBİTAK 4006 faaliyeti yapacak olanlar için yararlı bir toplantı olduğunu ifade eden katılımcılar, aslında yüz yüze eğitimlerin yerinde olacağını ve sürekliliğinin gerekli olduğunu belirttiler.

Katılımcılar ve Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinasyon ve Öğrenme Merkezi’nden Burçak Özyurt Çankırılı, davetlerini Kabul ettiği ve verdiği değerli bilgiler sebebiyle Prof. Dr. Mustafa Böyükata’ya teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.