Dolar 34,5198
Euro 36,4989
Altın 2.963,24
BİST 9.128,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat 10°C
Hafif Yağmurlu
Yozgat
10°C
Hafif Yağmurlu
Cum 14°C
Cts -2°C
Paz -2°C
Pts -3°C

Tarım Metaverse’e Taşınıyor!

Tarım Metaverse’e Taşınıyor!
30.03.2022
2.502

Mekan içi tarım uygulamaları sektörünün 2026’ya kadar 24,8 milyar dolarlık bir hacme ulaşması bekleniyor. Blokzinciri ekosistemi, metaverse’ün de bu büyümede önemli bir payı olacağını savunuyor. Bu kapsamda Güney Kore merkezli kripto para girişimi, metaverse tarımını gerçek dünyadaki versiyonuyla birleştiren ilk projeyi duyurarak, küresel tarım ekonomisini desteklemede blokzinciri teknolojisini kullanmayı amaçlıyor.

Güney Kore’de oldukça yaygın olan mekan içi tarım uygulamaları, metaverse ve blokzinciri teknolojilerinin gücüyle sanal evrene taşınıyor. 2026’ya kadar toplam hacminin 24,8 milyar dolara ulaşması beklenen mekan içi tarımla ilgilenen birçok kişi, sürdürülebilir ve sorunsuz uygulamalar için en son teknolojileri tercih ediyor. Bu trendin farkında olan Güney Kore merkezli kripto para girişimi MetaRising, gerçek dünyada yapılan tarımla metaverse’ün çiftçilik konseptini bir araya getiren projesini duyurdu. 

Girişimden yapılan açıklamada, “Kullanıcıların ek tasarruflar elde etmesinde ve küresel tarım ekonomisinin desteklenmesinde blokzinciri teknolojisini kullanmayı amaçlayan MetaRising, dünyada bir ilk olma özelliği taşıyor. Metaverse’teki diğer birbirine benzeyen oyunların aksine kullanıcıların oyun oynayarak pasif gelir elde etme fırsatı yakalayabilecekleri tarım temalı bir GameFi projesine odaklanan MetaRising, projeyi gerçek dünyadaki bir tarım hizmetine bağlıyor. Temeline SeedBox platformunu alan MetaRising, tarım ürünlerini alıp satmak için tasarlanan kitle fonlaması platformu Microtuber projesi üzerinde çalışıyor” ifadeleri kullanıldı. 

Birleşmiş Milletler tarafından küresel satıcı olarak sertifikalandırıldı

Küresel tohum endüstrisinin, birkaç genetiği değiştirilmiş tohum üreticisi şirketin tekelinde olduğuna dikkat çeken proje ekibi, “Bu sebeple çiftçiler, aşırı pahalı tohumlara bağımlı hale geliyor. Kökleri 2019’a kadar uzanan kitle fonlama platformu Microtuber ise katma değeriyle ‘tarımın yarı iletkeni’ olarak tanımlanan tohumları şirketlerin tekelinden kurtarmak ve 80 milyar dolarlık küresel tohum pazarına ulaşmak için blokzinciri teknolojisinden yararlanmayı hedefliyor. Biz de, MetaRising olarak uzmanlığımızı ve kaynaklarımızı bir araya getirerek Microtuber projesine öncülük ediyoruz. Bu kapsamda MetaRising projesi gıda arzı, karbon emisyonunun azaltılması ve iklim değişikliğinin önlenmesi konularına odaklandığı için kripto pazarındaBirleşmiş Milletler tarafından verilen küresel satıcı sertifikasını almaya hak kazandı” açıklamasını yaptı.

“Kazanmak için oyna” modeliyle gerçek dünyadaki tarımı desteklemek mümkün 

MetaRising projesinde kullanıcıların daha fazla gelir elde edebilmek için tokenlarını doğrulayarak ödül kazanabildiklerini ifade eden MetaRising yetkilileri, değerlendirmelerini bu ifadelerle paylaştı: “Kullanıcılar, Kazanmak için Oyna (P2E) modeliyle bir yandan pasif gelir elde ederken, diğer yandan tarım ürünlerini destekleyebiliyor. MetaRising ekosistemi, hem gerçek dünyadaki tarımsal projeler için tohum sağlarken bir yandan da doğrulama yoluyla kullanıcılar için gelir elde edilebilecek bir ortam vaat ediyor. Çiftçilik, balıkçılık, madencilik, arazi mülkiyeti, oyunlar, lonca sistemi ve gerçek dünyaya dair diğer birçok unsur, MetaRising’de de yer alıyor. Elbette tohum piyasasının yüksek düzeyde uzmanlık gerektirdiğini ve tohum piyasasında yatırımların kâr getirmesinin zaman aldığını hatırlatmakta fayda var.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.