Dolar 34,5385
Euro 35,9857
Altın 2.999,05
BİST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat 14°C
Çok Bulutlu
Yozgat
14°C
Çok Bulutlu
Cts -2°C
Paz -3°C
Pts -2°C
Sal 0°C

Z Kuşağını Anlamak

Z Kuşağını Anlamak
03.07.2020
3.156

Bir süredir gündemi meşgul eden Z Kuşağı kimdir?
Nedir? Nerden Geldi ?

Bu kuşakla ilgili her kesimin farklı fikirleri var.

En son Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞANIN Yks sınavları öncesi bir grup gençle yaptığı söyleşi ve canlı yayında yapılan yorumlarla Z kuşağıyla iletişimin ve onları anlamanın önemi daha da ön plana çıktı.

Olayı çözümlemek tahlil etmek çok zor değil aslında, 20 yaş ve altında olan gençlerimize z Kuşağı diyoruz. Bu kuşağın en önemli özelliklerinden bir kaçı,
Sosyal Medya gücünün farkında olmalari
Teknolojiyle Bir Arada Yaşamaları

Onların tüm dikkatleri üzerine çekmek için doğru teknoloji kullanımı yeterliydi . Bilgiye çok çabuk ulaşabilen, her konuyla ilgili fikirleri olması ve bunları yüksek sesle konuşmalarini saglayacak olan sosyal medya araçları olan bu kuşak, özgüven problemi yaşamayacaktır. Özgüvenleri dezavantaj olmaktan öte avantaja çevrilebilir. Bunun icin kendi kültür ve medeniyetinin ne olduğunun, nereden geldiğini bilerek, hayatına uygulayarak hareket eden bir kuşak oluşturmak demek, çağın gerektirdigi teknolojik durumları en doğru şekilde kullandırtmak demektir.

Bazı Kesimlerce Ahlaki ve Toplumsal Acıdan Yeterli Olmadıkları Görüşü Ağır Bassada Aslında Bu Çocukların, Bizim Çocuklarımız olduğunu hatırlamamız gerekiyor. Devletimizin istikbali olan bu gençleri, eleştirmekten çok yapmamız gereken, çözümleri bulup uygulamak olmalıdır. Ağır krizlerden çıkan gelişmek için atılım yapan ekonomik sosyolojik rahatlamanın tam ortasında Gelişim göstermelerinin verdiği etkileri iyi tahlil etmek gerekir.

Teknolojinin atağa kalktığı bir dönem

Bu çocuklara biz eskiden defter kitap bulamazdık deyince tuhaf tuhaf bakıyorlar, anlamıyor yada anlam veremiyorlar. Rahatlığı gören bir nesile, yokluğu anlatmak zordur. Bunu denemekten ziyade, rahatlığı doğru şekilde kullanmayı öğretmek gerekmektedir.

Bizler onları teknolojiyle başbaşa bıraktık, onlarla iletişimimizi azalttik. Böylece sanal bir nesil yetiştirmeye başladık. Insan iletişimi kuramayan, Bizde bulamadıklarını teknoloji de arayarak zehirlenmeye uğradılar.

Sosyal medya fenomenliği kolay yoldan para kazanma arzuları, Onları hayatın acı gerçeklerinden uzaklaştırdı.

Başka ülkelerde gördüğü duyduğu yasam tarzlarını benimsedi, kendi örf ve adetlerinden uzaklaştılar.

Suçu onlarda aramaya gerek yok, biz onları anlamak için hiçbir şey denemedik. Denediysek de, etkili iletişim kuramadigimiz için onları, özgürlük adı altında gayrı milli kişi ve kurumların fink attığı teknoloji dünyasının ortasında, açık hedef olarak bıraktık.

Sadece Eleştirdik

Hicbir şey için geç değil, Gençlerimizi Anlamaya Çalışalım, Onların fikirlerini Önemseyelim, Onların Baktığı Penceren Bakmaya Çalışalım, Sosyal medya esaretinden kurtaralım Gençliğimiz Geleceğimizdir Vesselam…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.