Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

7 İlde Eş Zamanlı Operasyon: 67 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, jandarma ekiplerince 7 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 7 ayrı organize suç örgütünün çökertildiğini duyurarak, 67 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Yakalananlardan 47’si tutuklanırken, 14’ü hakkında adli kontrol kararı verildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, jandarma ekiplerince 7 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son bir haftada jandarma ekiplerinin 7 ilde gerçekleştirdiği eş zamanlı operasyonlarda 7 ayrı organize suç örgütünün çökertildiğini ve toplam 67 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Operasyonlar, vatandaşların tefecilik, dolandırıcılık ve hırsızlık gibi suçlardan zarar görmesini engellemeyi amaçlıyor.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Hiçbir suç ve suçlu cezasız kalmayacak” mesajını verirken, yakalanan şüphelilerin 47’sinin tutuklandığını, 14’ü hakkında ise adli kontrol kararı verildiğini belirtti. Diğer zanlıların işlemleri ise devam ediyor.

İllere göre tespit edilen suçlar ise şöyle:

– Erzurum: 6136 Sayılı Kanun kapsamında silah kaçakçılığı

– Antalya: İş yerlerinden baskı, darp, cebir ve tehditle para alma; işletmeleri devralmak için vatandaşlara şiddet uygulama

– Kahramanmaraş ve Şanlıurfa: Tefecilik

– Sakarya: Ehliyet sınavında usulsüzlük yaparak şahısları sınavdan geçirmeye aracılık

– Kırklareli: İnsan ticareti

– Tekirdağ: Organize şekilde nitelikli hırsızlık

Operasyonlar, Cumhuriyet başsavcılıkları ve Jandarma KOM Daire Başkanlığı’nın koordinasyonunda il jandarma komutanlıkları tarafından yürütüldü. Yakalanan şüpheliler hakkında ilgili savcılıklarca soruşturmalar başlatıldı.

KAYNAK : Haber Merkezi