Yozgat İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi (HAYDİ), Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı ve İl Tarım Müdürlüğü ekipleriyle birlikte çevre ve su ürünleri denetimi gerçekleştirdi. Denetimlerde vatandaşlar, çevre ve hayvanlara karşı işlenen suçlar hakkında bilgilendirilirken, su ürünleri mevzuatına aykırı faaliyetlere de müdahale edildi.
Yozgat Merkez’e bağlı Esenli Köyü ve Gelin Gülü Barajı’nda gerçekleştirilen denetimlerde, 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında baraj içerisine izinsiz olarak bırakılmış 2.000 metre uzunluğunda balık uzatma ağı ve 50 adet pinter kerevit kafesi tespit edilerek el konuldu. Ağlar üzerinde bulunan canlı balıklar ise doğal yaşama zarar verilmeden tekrar suya bırakıldı.
Ayrıca bölgede bulunan vatandaşlara HAYDİ timinin görevleri tanıtılarak, çevre ve hayvan suçlarıyla karşılaşıldığında HAYDİ mobil uygulaması üzerinden ihbarda bulunabilecekleri hatırlatıldı. Toplum destekli kolluk hizmetleri kapsamında vatandaşlarla birebir temas kurularak bilinçlendirme faaliyetleri gerçekleştirildi.
Ticari balıkçılık yapan kişilere yönelik olarak da kapsamlı bir denetim yapıldı. Av malzemeleri ve av faaliyetleri kontrol edilirken, balıkçılara yasal avlanma dönemleri ve yasal balık boyları hakkında bilgilendirme yapıldı.
Yozgat İl Jandarma Komutanlığı, çevrenin korunması ve kaçak su ürünleri avcılığının önlenmesine yönelik denetimlerin azim ve kararlılıkla süreceğini vurguladı.
