Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sarıkaya’da Karayoluna Atık Motor Yağı Döken Firmaya Ceza

Sarıkaya’da bir firma, karayoluna kasten atık motor yağı döktü; çevreyi ve sürücüleri tehlikeye atan işletmeye jandarma ekipleri tarafından ceza kesildi.

Sarıkaya’da bir firma, karayoluna kasten atık motor yağı döktü; çevreyi

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde faaliyet gösteren bir firmanın, karayolu üzerine atık motor yağı döktüğü tespit edildi. Çevre ve trafik güvenliğini tehlikeye atan bu durum, jandarma ekiplerinin denetimi sırasında ortaya çıktı.

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi (HAYDİ) ile Sarıkaya İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Sanayi Sitesi’nde yapılan kontrollerde, firma sahibi C.S.’nin yola çok miktarda kullanılmış motor yağını kasten döktüğü belirlendi.

Atık yağın hem çevre sağlığına zarar verdiği hem de trafik güvenliğini ciddi şekilde tehdit ettiği vurgulandı. Yapılan tespit sonrası, C.S. hakkında 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 13. maddesi uyarınca “Karayolu Güvenliğini Tehlikeye Sokmak” suçundan idari para cezası uygulandı.

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, çevre, doğa ve hayvanların korunmasına yönelik denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceği ifade edilerek, benzer durumlara tanık olan vatandaşların yetkililere bilgi vermesi istendi.