Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sorgun’da Vatandaşlar Yağmur Duası İçin Kırklar Türbesi’nde Buluştu

Sorgun’a bağlı Aşağı Karahacılı ve Kodallı köyleri mevkiinde yer alan Kırklar Türbesi’nde, yağışların yetersiz olması nedeniyle vatandaşlar bir araya gelerek yağmur duası yaptı.

Sorgun’a bağlı Aşağı Karahacılı ve Kodallı köyleri mevkiinde yer alan

Yurt genelinde etkisini gösteren kuraklık, Sorgun İlçesi’nde de kendini hissettirmeye başladı. Özellikle son dönemde yağışların yetersiz olması, tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan vatandaşları endişelendirdi. Bu durum karşısında Sorgun halkı, Müftülüğe başvurarak yağmur duası yapılmasını talep etti.

Artan talepler üzerine Sorgun İlçe Müftülüğü koordinesinde, Aşağı Karahacılı Köyü ile Kodallı Köyü arasında bulunan Kırklar Türbesi mevkiinde toplu yağmur duası gerçekleştirildi. Dualara çevre köylerden gelen çok sayıda vatandaş da katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, İlçe Müftülüğü görevlileri tarafından yağmur duası yapıldı. Katılımcılar hep birlikte ellerini semaya açarak rahmet yağmurlarının bir an önce gelmesi için dua etti.

Vatandaşlar, bu tür manevi buluşmaların toplumun birlik ve beraberliğini pekiştirdiğini belirterek, yağmur duasının kabul olmasını temenni ettiklerini dile getirdi.