Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Yaşar, Dünya Engelliler Günü’nde Engelli Bireylerin Haklarına Dikkat Çekti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar ve Kadın Kolları Başkanı Sevkan Gürkan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamalarda engelli bireylerin karşılaştığı sorunlara ve toplumsal duyarlılığın artırılması gerektiğine vurgu yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar ve

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar ve Kadın Kolları Başkanı Sevkan Gürkan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, engelli bireylerin günlük yaşamda karşılaştıkları zorluklara ve toplumda daha fazla farkındalık oluşturulmasına dikkat çekildi.

CHP Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar, yayımladığı mesajda, engelli bireylerin sosyal hayatta yaşadığı zorlukları belirtirken, “Engelsiz bir yaşam ancak ortak mücadele ve kararlı politikalarla mümkündür” dedi. Yaşar, engelli bireylerin haklarının, sosyal devlet ilkesinin gereği olarak güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, “Engelli bireylerimizin hakları bir lütuf değil; sosyal devletin güvence altına alması gereken temel haklardır” ifadelerini kullandı.

Yaşar, Yozgat ve Türkiye’nin pek çok yerinde engelli vatandaşların ulaşım, eğitim, istihdam ve sağlık alanlarında ciddi sorunlarla karşılaştığını söyledi. “Bu sorunları çözmek hepimizin görevidir,” diyen Yaşar, günlük yaşamda en çok karşılaşılan sorunun fiziksel erişilebilirlik olduğunu belirtti. Belediye ve kamu kurumlarının bu konuda daha etkin adımlar atması gerektiğine dikkat çekerek, “Kaldırımların düzenlenmesi, kamu binalarının erişilebilir hale getirilmesi ve sosyal alanların engelli kullanımına uygun şekilde düzenlenmesi, engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracaktır” şeklinde konuştu.

Kadın Kolları Başkanı Sevkan Gürkan da, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında yayımladığı mesajda, engelli vatandaşların hayatın her alanına eşit katılımının sağlanmasının toplumsal bir sorumluluk olduğunu belirtti. Gürkan, “Toplum olarak görevimiz, engelleri kaldırmak, fırsatları çoğaltmak ve her bireyin potansiyelini gerçekleştirmesine imkân tanımaktır” dedi.

Gürkan, engelli bireylerin karşılaştığı engellerin çözümüne yönelik kararlılık gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak, “3 Aralık, farkındalık yaratmak ve eşit fırsat bilincini güçlendirmek için önemli bir hatırlatma günüdür,” ifadelerini kullandı.

KAYNAK : Haber Merkezi