Yozgat İl Millî Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Müdür Yardımcısı Selçuk Doğandemir ve Mesleki Eğitim biriminden sorumlu Şube Müdürü Mahmut Karaağaç ile birlikte Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarı’na katıldı.
TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında hayata geçirilen etkinlikte, öğrencilerin bilim ve teknoloji alanındaki özgün projeleri sergilendi. Türkiye Yüzyılı vizyonuyla şekillenen etkinlikte öğrencilerin üretkenliği ve yenilikçi fikirleri büyük beğeni topladı.
İl Millî Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, fuar kapsamında okul idaresi ve danışman öğretmenlerden projeler hakkında bilgi aldı. Öğrencilerin hazırladığı çalışmaları tek tek inceleyen Altınkaynak, gençlerin bilimsel düşünceye olan ilgisinin son derece memnuniyet verici olduğunu belirterek, başarılı öğrencileri tebrik etti.
Altınkaynak, “Bu tür etkinlikler öğrencilerimizin araştırma-geliştirme becerilerini artırmakla kalmıyor, aynı zamanda bilimsel farkındalıklarını da güçlendiriyor. Türkiye Yüzyılı’nı inşa edecek nesillerin bu heyecanla yetişiyor olması geleceğe dair umut veriyor.” dedi.
