İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen NEFES (Türkiye Yüzyılında Yozgat için Yeni Bir Nefes) Projesi kapsamında kurulan Nefes Kitap Okuma Kulübü, bu haftaki buluşmasında önemli iki eseri masaya yatırdı.
Gazeteci, mütefekkir Ali Emîrî’nin Hakikat Çiçekleri ve büyük İslam düşünürü İmam Gazzâlî’nin Kendini Aldatan İnsan adlı eseri üzerine gerçekleştirilen toplantıya, İl Millî Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak başkanlık etti.
Toplantıda öğretmenler, kitapların bireysel ve toplumsal farkındalık üzerindeki etkilerini değerlendirerek düşüncelerini paylaştı. Katılımcılar, eserlerin ahlaki, felsefi ve dini yönlerine dair derinlemesine analizlerde bulundu.
Programın sonunda İl Millî Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, katılımcı öğretmenlere teşekkür ederek, okuma kültürünün eğitimciler aracılığıyla öğrencilere de aktarılmasının önemine dikkat çekti.
NEFES Projesi kapsamında yürütülen bu tür etkinliklerin yıl boyunca devam edeceği ve Yozgat’ta kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmayı hedeflediği belirtildi.
