Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) devam eden bütçe görüşmeleri sırasında, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten CHP’ye sert bir tepki geldi.
Bütçe görüşmeleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçelerinin ele alındığı sırada tansiyonun yükselmesine neden oldu. Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Leyla Şahin Usta’ya yönelik ifadelerin kabul edilemez olduğunu vurguladı.
Çelik, Leyla Şahin Usta’nın “nitelikli ve donanımlı bir siyasetçi” olduğunu ifade ederek, “CHP’li bir milletvekilinin Leyla Hanım’a yönelik çirkin ifadeleri, tüm kadın milletvekillerine ve Yüce Meclis’e yapılmış bir saygısızlıktır” dedi.
Bu tür söylemlerin siyasetin sınırlarını aştığını belirten Çelik, “Bu çirkin ifadelere karşı herkesin tepki göstermesi gerekir. Bu tip konular siyasi rekabetin konusu olamaz. Siyasetin adabına uygun olan, özür dilenmesidir” ifadelerini kullandı.
Ömer Çelik, CHP’ye çağrıda bulunarak, “Leyla Hanım’ın şahsında tüm kadın milletvekillerine yapılan bu saygısızlığı kınıyoruz. CHP’nin bu konuda gereğini yapması gerekir” değerlendirmesinde bulundu.
Meclis’te gerilim, TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmeleri sırasında CHP milletvekili Tuncay Özkan’ın eleştirilerine AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta’nın yanıt vermesi üzerine yaşandı. Karşılıklı sözlü atışmaların ardından bazı milletvekilleri ayağa kalktı ve Meclis Başkanvekili Celal Adan oturuma müdahale etti.
Yaşanan gerginlik sonrası milletvekillerinin yerlerine dönmesiyle Genel Kurul çalışmalarına kaldığı yerden devam edildi.
KAYNAK : Haber Merkezi
