Yozgat’ta 29 Ekim tarihinde etkili olan yoğun kar yağışı sonucunda, karda mahsur kalan vatandaşlara ve araçlara Yozgat İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yardımda bulunuldu. Farklı saatlerde gelen ihbarlar üzerine harekete geçen ekipler, toplamda 17 vatandaşı ve yolda ilerlemekte zorluk yaşayan 9 aracı kurtardı.
Yoğun kar yağışının başlamasıyla birlikte, jandarma ekipleri ihbarlar doğrultusunda vatandaşların mahsur kaldığı noktalara yönlendirildi. Ekipler, yapılan çalışmalar sayesinde kısa sürede karda kalan vatandaşlara ve araçlara ulaştı.
Yozgat İl Jandarma Komutanlığı, kurtarma çalışmalarını Karayolları ekipleriyle koordineli şekilde yürüttü. Ortak çalışma sonucunda, mahsur kalan vatandaşlar ve araçlar hızla bulundukları yerlerden kurtarıldı. Karda mahsur kalan vatandaşların olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için ekipler gerekli tedbirleri aldı ve vatandaşlar güvenli bölgelere yönlendirildi. Ayrıca, Yozgat İl Jandarma Komutanlığı, kış lastiği kullanımının önemine dikkat çekerek vatandaşları kış şartlarına karşı gerekli tedbirleri almaları konusunda bir kez daha uyardı.
