Akdağmadeni İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması, sorumluluk sahasında gerçekleştirdiği rutin trafik denetimleri sırasında 06… plakalı bir aracı durdurdu. Yapılan alkol kontrolünde sürücü Y.G.’nin 0,67 promil alkollü olduğu belirlendi.
Alkol testi sonucunda sürücüye, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 48/5 maddesi uyarınca 9.267 TL idari para cezası uygulandı. Jandarma yetkilileri, aday sürücü olması sebebiyle Y.G.’nin ehliyetinin daimî olarak iptal edildiğini açıkladı. Bu durum, aday sürücüler için trafik kurallarına uyumun ve alkol kullanımının ciddi sonuçlar doğurduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.
Akdağmadeni İlçe Jandarma Komutanlığı, alkollü araç kullanımının ciddi kazalara yol açabileceğine dikkat çekti. Yetkililer, denetimlerin yalnızca cezai işlem uygulamak amacıyla değil, aynı zamanda toplum bilincini artırmak ve olası kazaları önlemek için yürütüldüğünü ifade etti. Sürücülere alkol, uyuşturucu ve cep telefonu kullanımı konularında uyarılar yapıldı. Jandarma yetkilileri, “Trafikte güvenliği sağlamak sadece jandarmanın değil, tüm vatandaşların sorumluluğudur. Kurallara uymak hayat kurtarır” dedi.
Denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirten jandarma, vatandaşları trafik kurallarına hassasiyetle uymaya, alkollü araç kullanmamaya ve denetimlere destek olmaya davet etti. Yetkililer, toplumun huzur ve güvenliği için alınacak önlemlerin önemine vurgu yaptı.
KAYNAK : Yozgat İl Jandarma Komutanlığı
