Yozgat İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği, Merkez İlçe Divanlı köyünde kadına yönelik şiddeti önlemek ve toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi.
Faaliyet kapsamında, Divanlı Köyü Kur’an Kursu’nda kadın vatandaşlara KADES (Kadın Acil Destek Uygulaması) tanıtıldı. Uygulamanın amacı, kullanım şekli, acil durumlarda sağladığı imkânlar ve Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında sunulan koruyucu önlemler katılımcılara anlatıldı.
Katılımcılara uygulamanın mobil cihazlara indirilmesi uygulamalı olarak gösterilirken, bilgilendirici broşürler de dağıtıldı.
Divanlı Köyü Camii’nde erkek vatandaşlara yönelik “Kadına El Kalkamaz” mottosuyla bilgilendirme yapılarak, kadına karşı şiddetin hukuki ve toplumsal sonuçları anlatıldı.
Yozgat İl Jandarma Komutanlığı, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında eğitim ve bilinçlendirme faaliyetlerini kararlılıkla sürdürdüğünü duyurdu.
