Yozgat İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik jandarması ekipleri, trafik güvenliğinin sağlanması ve kural ihlallerinin önlenmesi amacıyla yürüttüğü denetim faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Akdağmadeni ve Yerköy ilçelerinde gerçekleştirilen kontrollerde, sürücü belgesi bulunmayan ve ehliyeti süresi dolmuş iki sürücü tespit edildi.
Akdağmadeni’nde Ehliyetsiz Sürücüye 40 Bin TL Ceza
Akdağmadeni İlçe Jandarma Komutanlığı trafik jandarması tarafından icra edilen trafik kontrolünde, 68… plakalı aracın sürücüsünün sürücü belgesiz araç kullandığı tespit edildi. Yapılan incelemenin ardından şahsa, 40.000 TL idari yaptırım uygulanırken, aracı kullanmaktan men edildi.
Yerköy’de Süresi Dolmuş Ehliyete 4.712 TL Ceza
Yerköy İlçe Jandarma Komutanlığı trafik jandarması tarafından gerçekleştirilen bir diğer trafik faaliyetinde ise 34… plakalı araç sürücüsünün sürücü belgesinin geçerlilik süresinin dolduğu belirlendi. Sürücüye, 4.712 TL idari para cezası uygulanarak aracı trafikten men edildi.
Yozgat İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunmasına yönelik trafik denetim faaliyetlerine kararlılıkla devam edileceği belirtildi.
KAYNAK: Yozgat İl Jandarma Komutanlığı
