Yozgat Valiliği, buğday üretiminde verim kaybına neden olan süne zararlısına karşı saha çalışmalarının başladığını açıkladı.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen bu mücadelenin, 14 ilçede kontrol ve sürvey çalışmalarıyla sürdüğü bildirildi.
Süne, buğday tanesinde zarar vererek ekmeklik, makarnalık ve tohumluk kalitesini olumsuz etkileyebiliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, her yıl uygulanan entegrasyonlu mücadele programıyla bu zararın önüne geçmeyi amaçlıyor.
Yozgat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 24 süne sürvey ekibi ve 110 personelle yaklaşık 1,5 milyon dekar alanda kontroller gerçekleştiriyor. Teknik ekip, köylerde çiftçilere süne ile mücadele yöntemlerinin yanı sıra hububat hastalıkları, zararlılar ve yabancı otlarla ilgili de bilgilendirme yapıyor.
Yetkililer, tüm çiftçilere emeklerinin karşılığını alacakları, bereketli ve verimli bir üretim sezonu geçirmeleri dileğinde bulundu.
