CHP’de süregelen “mutlak butlan” tartışmaları arasında, Genel Başkan Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Anıtkabir yürüyüşündeki açıklamalarına yanıt verdi. Özel, Kılıçdaroğlu’nun kullandığı ifadelerin iktidara yakın medya organları tarafından geçmişte gündeme getirilen suçlamalar olduğunu dile getirdi.
Özel, Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri bir metinden alıntıladığını belirterek, “Kemal Bey bu sözleri TGRT’nin geçmişte kendisine yönelttiği iftiralardan alıyor” dedi.
Ayrıca, Kılıçdaroğlu’nun danışmanlarıyla ilgili suçlamaların da aynı medya tarafından yapıldığını hatırlatarak, “Kemal Bey, TGRT ve A Haber’in iftiralarını şimdi sahipleniyor” şeklinde konuştu.
Özel, açıklamalarında, “Arkadaşlarımıza bir yıldır ağza alınmayacak hakaretlerle, iftiralarla ‘hırsız’ diyor TGRT. Ne olmuş? Ankara’nın taşına bak, gözlerimin yaşına bak! TGRT hâkim olmuş, şu partinin haline bak!” ifadelerine yer verdi.
Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi önünde yaptığı konuşmada, “Bu aziz millete, bu cefakar örgüte bir özür borcu var” diyerek, FETÖ ajanlarını zamanında fark edemediği için özür diledi.
Ayrıca, parti içindeki bazı isimleri hedef alarak, “Pavyon masalarında delegeleri pazarlık yapanların maskesini vaktinde indiremediğim için özür diliyorum” şeklinde konuştu.
KAYNAK: Haber Merkezi
