Dolar 34,0883
Euro 38,1039
Altın 2.882,76
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat 19°C
Parçalı Bulutlu
Yozgat
19°C
Parçalı Bulutlu
Sal 22°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Milli Eğitim Bakanlığı Okullara Temizlik Personeli Alacak

Milli Eğitim Bakanlığı Okullara Temizlik Personeli Alacak
22.09.2024
77

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda yaşanan temizlik personeli eksikliğine yönelik önemli bir müjde verdi. Pazartesi günü itibarıyla 30 bin tam zamanlı temizlik personelinin işe alınacağını duyuran Tekin, bu adımın okullardaki temizlik hizmetlerinin kalitesini artırmayı hedeflediğini belirtti.

Bakan Tekin, yaptığı açıklamada, mevcut durumda 45 bine yakın okulda kadrolu temizlik elemanının bulunduğunu ve taşeronların kadroya geçirilmesinin bazı sorunlara yol açtığını ifade etti.

Sorunların aşılması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile birlikte toplum yararına program projesinin başlatıldığını vurguladı. Haftada 3 gün çalışılan bir sistemden tam zamanlı bir modele geçiş yapıldığını ancak başvuruların düşük kalması nedeniyle hedeflenen sayıların yalnızca yüzde 25’inde kalındığını aktardı.

30 Bin Yeni Personel Göreve Başlayacak

Yaşanan aksaklıkların yerinde tespit edildiğini belirten Bakan Tekin, ilave personel istihdamı kararı alındığını ve 30 bin yeni tam zamanlı temizlik personelinin göreve başlayacağını duyurdu. Ayrıca, kısmi zamanlı çalışmak isteyenler için de sürecin devam edeceğini kaydetti. Bu sayede eleman temininde zorluk yaşanan bölgelerdeki ihtiyaçların karşılanması planlanıyor.

Okullardaki Güvenlik ve Deprem Önlemleri

Güvenlik konusuna da değinen Tekin, okulların risk analizlerinin yapıldığını ve riskli bölgelerde polislerin görev aldığını belirtti. Okullarda güvenlik görevlisi bulundurulmamakla birlikte, birçok okulda güvenlik kameralarının bulunduğu vurgulandı. Depreme hazırlık amacıyla 2002 sonrası yapılan okulların mevzuatlara uygun inşa edildiğini hatırlatan Tekin, güçlendirme çalışmalarıyla eski okulların güvenli hale getirildiğini ifade etti.

Kayıt İddialarına Yanıt

Okul kayıtlarıyla ilgili iddiaları da yanıtlayan Bakan Tekin, okul müdürlerinin adrese dayalı ya da sınavla öğrenci alan okullar dışında kayıt yapma yetkilerinin bulunmadığını belirtti. Velilere, kayıt hakkı olan okullara başvurmaları çağrısında bulundu.

Öğretmen Atamaları ve Denetimler

Tekin, öğretmen atamaları için Danıştay’ın kararını beklediklerini ve karar çıkmasının ardından atamaların yapılacağını aktardı. Özel okulların denetimlerinin sürdüğünü ve kurallara uymayan okullara ceza uygulanacağını söyledi. Ayrıca, özel okullardaki fahiş kitap fiyatlarına yönelik denetimlerin Ticaret Bakanlığı ile iş birliği içinde gerçekleştirildiğini belirtti.

Fransız Okulları ve Dijital Bağımlılık

Fransız okullarıyla ilgili uluslararası bir sözleşme hazırlığı içinde olduklarını belirten Tekin, dijital bağımlılıkla mücadele için de bir yol haritası oluşturduklarını açıkladı. Teknolojinin doğru kullanımını öğretme amacıyla çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Bakan Tekin’in bu açıklamaları, eğitimdeki temizlik ve güvenlik sorunlarının çözümüne yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.