Dolar 34,1579
Euro 38,1533
Altın 2.916,55
BİST 9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat 14°C
Az Bulutlu
Yozgat
14°C
Az Bulutlu
Sal 13°C
Çar 18°C
Per 21°C
Cum 24°C

Yozgat İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin’den 26 Eylül Dünya Çevre Sağlığı Günü Mesajı

Yozgat İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin’den 26 Eylül Dünya Çevre Sağlığı Günü Mesajı
26.09.2024
96

Yozgat İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin, 26 Eylül Dünya Çevre Sağlığı Günü dolayısıyla bir yazılı açıklama yaptı.

Açıklamasında, insanlığın varoluşundan beri çevreyle etkileşim içinde olduğunu vurgulayan Dr. Şahin, geçmişte çevrenin dışımızdaki her şey olarak tanımlandığını belirtti. İnsan ihtiyaçlarının, avcı-toplayıcı dönemden tarımsal üretime geçişe kadar doğayla etkileşimi zorunlu kıldığını ifade eden Dr. Şahin, artan nüfus, yerleşim genişlemesi ve sanayileşmenin çevre üzerindeki etkilerini de dile getirdi.

Tahrip edilen doğanın kendini yenileme kapasitesinin aşıldığını kaydeden Dr. Şahin, bu durumun hava, su ve toprak kirliliği gibi sorunlara yol açtığını açıkladı. Çevre kirliliğinin insan sağlığını tehdit eden boyutlara ulaştığını belirten Dr. Şahin, çevre sağlığı kavramının öneminin arttığını ve günümüzde insan ve diğer canlıların sağlığını etkileyen etkenlerin belirlenip kontrol altına alınmasının gerekli olduğunu vurguladı.

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre küresel ölümlerin %24’ünün çevreyle bağlantılı olduğunu ifade eden Dr. Şahin, birçok çevre sağlığı sorununu önlemenin mümkün olduğunu söyledi. 2011 yılında Dünya Çevre Sağlığı Federasyonu tarafından ilan edilen 26 Eylül Dünya Çevre Sağlığı Günü’nün her yıl farklı temalarla kutlandığını belirten Dr. Şahin, 2023 yılı temasının “Her gün ve herkesin sağlığını korumak için ayağa kalk” olduğunu aktardı.

Bu yıl dünyada yaşanan aşırı hava olayları, sel ve orman yangınlarının iklim değişikliği ve çevre kirliliğinin sonuçları olduğunu vurgulayan Dr. Şahin, herkesin iklim değişikliğinin önlenmesine katkıda bulunabileceğini ifade etti. Dr. Şahin, açıklamasını “Dünya Çevre Sağlığı Günü kutlu olsun” diyerek sonlandırdı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.