Dolar 34,1752
Euro 38,1669
Altın 2.913,00
BİST 9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat 27°C
Hafif Yağmurlu
Yozgat
27°C
Hafif Yağmurlu
Pts 13°C
Sal 15°C
Çar 19°C
Per 22°C

AK Parti Yozgat Milletvekili Süleyman Şahan, Yerköy’e Müjdeyi Verdi

AK Parti Yozgat Milletvekili Süleyman Şahan, Yerköy’e Müjdeyi Verdi
27.09.2024
88

AK Parti Yozgat Milletvekili Süleyman Şahan, Yerköy İlçesi için önemli bir müjde açıkladı.

Şahan, “İlçemiz’e hayırlı uğurlu olsun,” diyerek, Yerköy’e yapılması planlanan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi altında Sera Organize Sanayi Bölgesi projesinin onaylandığını duyurdu. Proje başvuru dosyası ve ön fizibilite raporu, Tarım ve Orman Bakanlığı’na gönderildi ve 26 Eylül 2024 tarihinde Bakanlık bünyesinde kurulan Proje İnceleme ve Onay Komisyonu tarafından onaylandı.

Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider tarafından verilen müjdede, Yozgat Yerköy Jeotermal Kaynaklı Sera Organize Tarım Bölgesi’nin 994 dekar alanda kurulacağı belirtildi. Proje kapsamında en az 30 adet, her biri 25 dekar büyüklüğünde teknolojik seraların inşa edilmesi planlanıyor. Yıllık 30.000 ton domates üretimi hedeflenirken, projenin en az %75’i kadın olmak üzere 1.500 kişilik istihdam sağlaması bekleniyor.

Ayrıca, projenin konumu yüksek hızlı tren hattının yakınında yer alıyor ve ısıtma için jeotermal ile güneş enerji sistemi (GES) kullanılacak. Proje alanında bulunan 3 adet jeotermal sondaj kuyusu ile ilgili detaylar da paylaşıldı. Kuyu-1 550 metre derinlikte, saatte 160 ton su ve 56 °C; Kuyu-2 750 metre derinlikte, saatte 190 ton su ve 60 °C; Kuyu-3 ise 750 metre derinlikte, saatte 160 ton su ve 67 °C sıcaklıkta su çıkarmaktadır. Ek kuyular açılarak ısıtma için daha fazla kaynak sağlanacağı belirtildi.

Şahan, başvuru sürecinde ve sonrasında projeye destek veren isimlere de teşekkür etti. Bu isimler arasında Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Teskomb Genel Başkanı ve Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, Yerköy Belediye Başkanı Fatih Arslan, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, İl Başkanı Çelebi Altuntaş ve Yerköy Kaymakamı Muharrem Coşgun yer alıyor.

Yerköy için büyük bir ekonomik fırsat olan bu proje, hem istihdam yaratacak hem de tarımsal üretimi artırarak bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.