Dolar 34,2807
Euro 37,2193
Altın 2.980,64
BİST 9.054,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat 8°C
Az Bulutlu
Yozgat
8°C
Az Bulutlu
Cts 10°C
Paz 9°C
Pts 10°C
Sal 12°C

Yozgat İl Toprak Koruma Kurulu Toplantısı Gerçekleşti

Yozgat İl Toprak Koruma Kurulu Toplantısı Gerçekleşti
16.10.2024
94

Yozgat İl Toprak Koruma Kurulu toplantısı, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan başkanlığında yapıldı. Toplantıda, kentin tarım alanlarının korunması ve verimli arazilerin sürdürülebilir şekilde kullanılması amacıyla belirlenen gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Tarım arazilerinin korunması, verimli toprakların tarımsal üretim dışına çıkmasının önlenmesi ve arazi kullanım planlamasına dair önemli kararlar alındı. Ayrıca, toprak erozyonunu önleyici tedbirler ve yerel tarımsal projelerin uygulanmasına yönelik stratejiler de masaya yatırıldı.

Vali Özkan, toplantıda yaptığı açıklamada, tarımsal üretim için toprağın korunmasının önemine vurgu yaparak, Yozgat’ın tarım potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek için bu tür çalışmaların devam edeceğini ifade etti. Toprak Koruma Kurulu’nun aldığı kararların, bölgedeki tarım ve kırsal kalkınma projelerine katkı sağlayacağı belirtildi.

Yozgat’ın tarım alanlarının korunması için atılan bu adımlar, yerel halkın tarımsal kalkınmasına önemli katkılar sunması bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.