Dolar 34,2944
Euro 37,2274
Altın 2.989,81
BİST 8.947,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat 8°C
Az Bulutlu
Yozgat
8°C
Az Bulutlu
Cts 10°C
Paz 9°C
Pts 10°C
Sal 12°C

Bozok Üniversitesi Teknoloji ve Başarı Ödülleri Töreni Gerçekleştirildi

Bozok Üniversitesi Teknoloji ve Başarı Ödülleri Töreni Gerçekleştirildi
18.10.2024
52

Yozgat Bozok Üniversitesi, Türkiye’nin en prestijli ve dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2024’te birçok farklı kategoride önemli başarılara imza atan takımlarını, Bozok Teknoloji ve Başarı Ödülleri Töreni’nde ödüllendirdi.

Törende Vali Özkan ve Protokol Üyeleri de Yer Aldı

Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Rektör Prof. Dr. Evren Yaşar, Ulak Haberleşme A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Celal Sami Tüfekci, Savunma Sanayii Akademi Başkanı Prof. Dr. Cenk Aktaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Güngör Yılmaz ve Prof. Dr. Tansel Hacıhasanoğlu, Üniversitemiz Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Kocakaya, üniversite öğrencileri, idari personel ve akademisyenler katıldı. Törene katılan protokol üyeleri, üniversitenin başarılarını kutlamak ve öğrencilere destek vermek amacıyla bir araya geldi.

Rektör Yaşar’dan Vurucu Mesajlar

Törende açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Evren Yaşar, TEKNOFEST’in önemine değinerek, teknolojinin ve inovasyonun buluştuğu bu tür etkinliklerin gençlerin yeteneklerini ortaya çıkardığını vurguladı. “Bu yıl Yozgat Bozok Üniversitesi olarak TEKNOFEST yarışlarına 80 takımla katıldık. Bu devasa etkinlikte 8 takımla ilk 10’a girmek, üniversitemiz adına oldukça önemli bir başarıdır” diyerek, bu başarının arkasında yatan emekleri ve motivasyonu takdir etti.

Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti’nin birinci yüzyılını tamamladığını ve Cumhurbaşkanı’nın liderliğinde “Milli Teknoloji Hamlesi” ve “Yeni Türkiye Yüzyılı” vizyonuyla ilerlemeye devam ettiğini ifade etti. Rektör Yaşar, Yozgat Bozok Üniversitesi’nin ürettiği bilimsel projelerle hem görünürlüğünü hem de başarısını artırarak devam ettirmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. “Öğrencilerimizin elde ettiği uzaysal anlamda proje birincilikleri ve TEKNOFEST’teki başarılar bizleri gururlandırdı. İnovasyon alanında yaptıkları çalışmalarla ülkemizin geleceğine katkı sağladıkları için tüm takımlarımızı kutluyorum” şeklinde konuştu.

Dr. Celal Sami Tüfekci’den Bilgi Güvenliği Vurgusu

Açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Ulak Haberleşme A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Celal Sami Tüfekci, bilgi güvenliği ve haberleşme teknolojileri alanında yürütülen çalışmalara dair bilgiler paylaştı. Dr. Tüfekci, “Haberleşme teknolojileri, ülkemizin her köşesinde yerli ve milli çözümler üretmemizi sağlıyor. Bilgi güvenliği, çağımızda büyük bir öneme sahip ve yerli imkanlarla korunması konusunda önceliklerimiz arasında yer alıyor” dedi. Ayrıca, Yozgat Bozok Üniversitesi’nin TEKNOFEST 2024 yarışlarında elde ettiği başarılardan dolayı tebrik etti ve gelecekte daha büyük başarılara imza atmalarını diledi.

Prof. Dr. Cenk Aktaş’tan Savunma Sanayii Mesajı

Savunma Sanayii Akademi Başkanı Prof. Dr. Cenk Aktaş ise konuşmasında, Türk Savunma Sanayii Akademi ile gençlerin hayallerinin fikirlere dönüştüğünü ve fikirlerin hayata geçirilmesine katkı sağladığını belirtti. Prof. Aktaş, Yozgat Bozok Üniversitesi’nin projeleriyle dikkat çektiğini ve elde ettiği başarıları kutladığını ifade etti. “Ülkemizin savunma sanayii ekosisteminin ihtiyaç duyduğu yetkin insan kaynağını yetiştirmek amacıyla yürütülen çalışmalar, ülkemizin geleceği açısından büyük önem taşıyor” diye ekledi.

Ödüller Sahiplerini Buldu

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi ve öğrenci ile akademisyenlere başarı ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. TEKNOFEST 2024’te “Tarımsal İnsansız Kara Aracı” kategorisinde Türkiye 1.’si, Tarım Teknolojileri kategorisinde Türkiye 20’ncisi olan Yozgat Bozok Üniversitesi “IEEE Route 66” takımı, “Engelsiz Yaşam Teknolojileri” kategorisinde Türkiye 2’ncisi olan “AyaDor2024” takımı, “Akıllı Ulaşım” kategorisinde Türkiye 5.’si olan “Gözcü” takımı gibi birçok ekip ödüllerini aldı. Ayrıca, “Robotaksi Binek Otonom Araç” kategorisinde Türkiye 9.’su olan “BeeM” takımı ve 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmasında ilk 10 takım arasında yer alan Techscience Educators takımına ödülleri verildi.

Yeni Projeler İçin Teşvik

Törende, Uzay Keşif Topluluğu Derneği (UKET) tarafından düzenlenen “Yeni Dünya: Derin Uzay Kolonisi Fikir ve Tasarım” temalı yarışmada 1. olan “PERMİA” takımı ile 2024 yılı Ziya Tanalı Ödülleri Ulusal Öğrenci Mimari Proje Yarışmasında 1. olan takıma ödülleri verildi. Bu ödüller, üniversitenin gençlere yönelik proje geliştirme ve inovasyon konusundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koydu.

Yozgat Bozok Üniversitesi, geleceğin liderlerini yetiştirmeye ve bilimsel projelerde daha fazla başarı elde etmeye devam edeceğini belirterek, bu tür etkinliklerin önemini vurguladı. Ödül töreni, üniversitenin teknolojik ve bilimsel başarılarının birer yansıması olarak büyük bir coşku içinde tamamlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.