Dolar 34,2547
Euro 37,1258
Altın 3.011,84
BİST 8.677,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat 11°C
Parçalı Bulutlu
Yozgat
11°C
Parçalı Bulutlu
Çar 13°C
Per 12°C
Cum 14°C
Cts 12°C

Yozgat Çamlığı’nda Çevre Temizliği Etkinliği Düzenlendi

Yozgat Çamlığı’nda Çevre Temizliği Etkinliği Düzenlendi
21.10.2024
75

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğiyle Yozgat Çamlığı Milli Parkı’nda geniş katılımlı bir çevre temizliği etkinliği gerçekleştirildi.

Türkiye’nin ilk milli parkı olan Yozgat Çamlığı’nda yapılan etkinlik, vatandaşların çevreye olan duyarlılığını artırmak ve ormanların korunmasına yönelik farkındalık oluşturmayı amaçladı.

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan’ın öncülüğünde düzenlenen etkinliğe Belediye Başkan Vekili Osman Daştan, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda öğrenci katıldı. Etkinlik kapsamında katılımcılar, milli park içinde yürüyüş yaparak çevredeki çöpleri topladı.

“Farkındalık Oluşturmak İçin Çabalıyoruz”

Ormanları gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmanın gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Vali Mehmet Ali Özkan, “Geçtiğimiz bahar ayında başladığımız bu kampanyayı şu anda hep birlikte devam ettiriyoruz. Amacımız, ormanların korunması yolunda farkındalık oluşturmak, temiz tutmak ve insanlarımızı da bu çabaya ortak etmektir. Yıl içerisinde en çok karşılaştığımız olaylardan biri maalesef orman yangınlarıdır ve bu yangınların birinci sebebi insan kusurlarıdır. İkinci sebebi ormana atılan cam şişeler ve üçüncüsü de anız yakmaktır. Dolayısıyla burada bu konularda farkındalık oluşturmak için Çamlık Milli Parkı’nda toplandık.” dedi.

Etkinlik, katılımcıların çevre bilincini artırırken, Yozgat Çamlığı’nın doğal güzelliklerini koruma adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.