Yozgat AFAD ekipleri, Türkiye Diyanet Vakfı Çekerek Kız Öğrenci Yurdu’nda öğrencilere ve personele yönelik Afet Farkındalık Eğitimi düzenledi. 2025 Yılı Eğitim Faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen programda, deprem, sel ve yangın gibi afetler öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılması gereken doğru davranışlar katılımcılara aktarıldı.
İl AFAD Müdürlüğü eğitimcilerinin verdiği eğitimde, Afet Farkındalık Eğitimi, Yangın Farkındalık Eğitimi ve Deprem Anı ile Tahliye Tatbikatı uygulamaları yapıldı. Eğitimlerin amacı, katılımcılara afetlere karşı nasıl hazırlıklı olunacağı, doğru tahliye yöntemleri ve kriz anında doğru müdahale teknikleri hakkında bilgi vermekti.
Eğitimde, afet öncesinde alınması gereken tedbirler, afet sırasında doğru davranış şekilleri, afet sonrası ilk yapılması gerekenler, deprem, sel ve yangın gibi afet türlerinin özellikleri ve tahliye süreçleri gibi konular ele alındı. Katılımcılara afetlere karşı daha güvenli ve hazırlıklı olma bilinci kazandırılması hedeflendi.
