Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “yol arkadaşım” şeklinde hitap ettiği, önceki dönem AK Parti Yozgat Milletvekili ve Adalet Bakanı olarak uzun yıllar görev yapan, halen Şanlıurfa Milletvekili olan Bekir Bozdağ, TBMM Başkanvekilliği görevine yeniden seçildi. Bozdağ’ın bu önemli göreve ikinci kez getirilmesi, Yozgat’ta da büyük bir memnuniyet ve gururla karşılandı.
AK Parti Grubu, 28. Yasama Dönemi’nin ikinci yarısında görev yapacak TBMM Başkanlık Divanı üyelerini belirlemek üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Toplantı Salonu’nda bir araya geldi. Yapılan seçim sonucunda Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ yeniden TBMM Başkanvekili olarak belirlendi.
Yeni Başkanlık Divanı Üyeleri Belirlendi
Gerçekleştirilen toplantıda TBMM Başkanlık Divanı üyeleri şu şekilde oluştu:
-
Katip Üyeler:
Mersin Milletvekili Havva Sibel Söylemez
Ankara Milletvekili Kurtcan Çelebi
İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak
Kütahya Milletvekili Adil Biçer
Adıyaman Milletvekili İshak Şan
Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurduseven
Daha önce katip üye olarak görev yapan Mardin Milletvekili Muhammed Adak ile İzmir Milletvekili Muhammed Atilla Kaya’nın yerine, bu dönem Adıyaman Milletvekili İshak Şan ve Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurduseven getirildi.
-
TBMM İdare Amirleri:
Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Eyyüpoğlu
İzmir Milletvekili Alpay Özalan
İstanbul Milletvekili Hasan Turan
Yeni Başkanlık Divanı, 28. Yasama Dönemi’nin ikinci yarısında TBMM’de AK Parti Grubu’nu temsil edecek.
Bozdağ’ın Seçimi Yozgat’ta Memnuniyetle Karşılandı
Yozgat’ta uzun yıllar milletvekilliği ve Adalet Bakanlığı görevlerini yürütmüş olan Bekir Bozdağ’ın TBMM Başkanvekilliği görevine yeniden getirilmesi, Yozgatlı hemşehrileri tarafından büyük bir gururla karşılandı. Siyasi tecrübesi, hukuk bilgisi ve devlet tecrübesi ile öne çıkan Bozdağ’ın, yeni dönemde de TBMM’de etkin rol alması bekleniyor.
