Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Boğazlıyan’da Roboling Yarışması Heyecanı

Boğazlıyan Şehit Lokman Darğın İmam Hatip Ortaokulu Fen Bilimleri öğretmeni

Boğazlıyan Şehit Lokman Darğın İmam Hatip Ortaokulu Fen Bilimleri öğretmeni Samet Cengiz’in düzenlediği Roboling yarışması, öğrencilerin teknoloji ve robotik alanındaki becerilerini sergilediği heyecan dolu bir etkinlik olarak gerçekleştirildi. Türkiye’nin ve dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan Teknofest kapsamında yapılan yarışmanın lansmanı, Boğazlıyan’da geniş bir katılımla yapıldı.

Yarışmada, öğrenciler kendi tasarladıkları robotlarla parkurda kıyasıya mücadele etti. Belirlenen görevleri robotlarla başarıyla tamamlamaya çalışan öğrenciler, hem teknolojiye olan ilgilerini pekiştirdi hem de robotik becerilerini geliştirdi. Yarışma sonucunda, robotik yetenekleri belirlenen öğrenciler Teknofest 2025 yarışmalarına başvurmak için seçildi.

Lansmana Boğazlıyan Kaymakamı Aydın Yanık, Belediye Başkanı Gökhan Coşar, Başkan Yardımcısı Latif Manyas, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Şimşek, ilçe Milli Eğitim şube müdürleri, okul müdürleri, kurum müdürleri ve veliler katıldı.

“Teknofest Heyecanını Boğazlıyan’da Yaşatıyoruz”

Samet Cengiz yaptığı konuşmada, Roboling yarışmasının amacını şu şekilde açıkladı: “Bu yarışma, 2023 yılı itibarıyla Teknofest kapsamında açıldı. Öğrencilerin elektronik, robotik ve kodlama alanlarında kendilerini geliştirmelerini sağlamak, belirtilen görevleri yapabilecek kabiliyette robotlar tasarlamalarını hedefliyoruz.” Yarışmanın Ortaokul, Lise ve Üniversite seviyelerinde üç farklı kategoride yapılabildiğini belirten Cengiz, “Bu yarışma ile öğrencilerimizin vizyonlarını geliştirmeyi, teknolojik alanlara ilgilerini artırmayı ve Teknofest heyecanını okulumuzda yaşatmayı amaçlıyoruz,” dedi.

Cengiz, yarışma sürecinde öğrencilerin teknolojiye olan ilgilerini artırmayı ve bu alandaki potansiyellerini keşfetmelerini sağlamayı hedeflediklerini vurguladı. Ayrıca, bu tür etkinliklerin öğrencilere daha fazla fırsat yaratacağının altını çizdi.

Eğitimde Başarı Hikayesi

Boğazlıyan ilçesinde 11 yıllık öğretmenlik kariyerine sahip olan Samet Cengiz, bugüne kadar birçok projeye imza atmış ve Anadolu’nun dört bir yanındaki öğrencilerin büyük başarılara imza atmasına vesile olmuştur. Cengiz, 2 yıl önce Boğazlıyan ilçesindeki öğrencilerle Teknofest’te Türkiye derecesi kazanarak büyük bir başarıya imza atmıştır.

Cengiz, “Esas olan derece değil, Anadolu’nun kalbinden çıkıp büyük başarılara imza atan öğrencilerimizin olduğunu görmek ve bu başarıyı onlara aşılamaktır. Amacımız, Anadolu’nun o tertemiz çocuklarına başarabileceklerini göstermek, özgüvenlerini artırmak ve öğrenilmiş çaresizliği yıkmaktır,” diyerek öğrencilerine olan güvenini dile getirdi.

Yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Cengiz, bu tür projelerin öğrencilerin gelişimine önemli katkılar sunduğunu belirtti.