Dolar 34,2807
Euro 37,2193
Altın 2.980,64
BİST 9.054,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat 8°C
Az Bulutlu
Yozgat
8°C
Az Bulutlu
Cts 10°C
Paz 9°C
Pts 10°C
Sal 12°C

Yozgat’ta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 100. Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı!

Yozgat’ta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 100. Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı!
16.10.2024
79

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Yozgat’a gelişinin 100. yıl dönümü, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte büyük bir coşkuyla kutlandı.

Tören, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan ve Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Çelenk sunumunun ardından, sporcular tarafından Vali Mehmet Ali Özkan’a Türk bayrağı takdim edildi.

Törende konuşan Belediye Başkanı Kazım Arslan, Atatürk’ün Yozgat’a gelişinin önemine vurgu yaparak, “Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk’ün ilimize gelişinin 100. yıl dönümünde bir araya geldik. Anadolu’nun vatan kalması için binlerce şehit verdik. Atatürk’ün bu anlamlı ziyaretinde Yozgat halkı onu coşkuyla karşıladı ve şehre yapılacak yatırımlarla ilgili destek aldı.” dedi.

Başkan Arslan, Yozgat halkının Atatürk’e her zaman saygı ve minnetle yaklaştığını belirterek, “Yozgat hiçbir zaman cezalandırılmadı. Bu konuda çıkan dedikodular gerçeği yansıtmıyor.” ifadelerini kullandı. Konuşmasını, “Cumhuriyetin bize sunduğu imkânlar sayesinde bu güzel memlekete hizmet ediyoruz. Bugün burada huzur içinde yaşayabiliyorsak, bunu Cumhuriyetimizin kurucularına borçluyuz.” sözleriyle tamamladı.

Tören, yöresel halk oyunları ekibinin gösterisiyle sona erdi. Yozgatlılar, bu anlamlı günde Atatürk’ü anarak, Cumhuriyet’in kazanımlarını bir kez daha kutlama fırsatı buldular.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.