Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ahmet Hakan Coşkun Kimdir? Gazetecinin Medya Serüveni

1967 Yozgat doğumlu Ahmet Hakan Coşkun, gazetecilik kariyerine TGRT’de muhabir olarak başladı. Kanal 7 ve CNN Türk’te uzun yıllar görev yapan Coşkun, Hürriyet gazetesindeki köşe yazıları ve “Tarafsız Bölge” programıyla tanınıyor.

1967 Yozgat doğumlu Ahmet Hakan Coşkun, gazetecilik kariyerine TGRT’de muhabir

Türkiye’nin tanınan gazetecilerinden Ahmet Hakan Coşkun, 1967 yılında Yozgat’ta dünyaya geldi. Babasının müftü olması nedeniyle çocukluğunu Anadolu’nun farklı şehirlerinde geçiren Coşkun, lise öğrenimini İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. Lise yıllarında edebiyata büyük ilgi duyan Coşkun, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde üniversite hayatına başladı. Daha sonra İstanbul’a taşınarak öğrenimini burada sürdürdü.

Üniversite yıllarında hikâyeler kaleme alan ve bu eserlerinden bazıları Yedi İklim Dergisi’nde yayımlanan Coşkun, 1993-1994 yılları arasında TGRT’de muhabirlik yaptı. TGRT’de “Yankı” adlı haber programı ekibinde yer aldı. Ardından Kanal 7’nin kuruluş aşamasında Genel Müdür Mustafa Çelik ile temasa geçerek kadroya katıldı. Burada bir süre muhabirlik yapan Coşkun, 1995-2003 yılları arasında Kanal 7 Haber Müdürlüğü ve ana haber spikerliği görevlerini üstlendi.

Kanal 7 ekranlarında sunduğu “İskele Sancak” programı ile geniş bir izleyici kitlesine ulaşan Ahmet Hakan, programın bazı bölümlerini kitaplaştırdı. 2004 yılında Kanal 7 ile yollarını ayırdı.

Gazetecilik kariyerinde yazarlığa da önem veren Coşkun, ilk yazılarına Yeni Şafak gazetesinde başladı. Daha sonra Sabah Gazetesi’nde yazdı. Halen Hürriyet gazetesinde köşe yazarlığını sürdüren Ahmet Hakan, aynı zamanda 2005’ten bu yana CNN Türk ekranlarında yayımlanan “Tarafsız Bölge” adlı tartışma programını sunuyor.

Gazeteciliğin yanı sıra kitap da kaleme alan Ahmet Hakan Coşkun’un “Neden Milliyetçilik?” ve “Çeteler, Mafya ve Siyaset” isimli iki kitabı bulunuyor. Sosyal medyada da aktif olan Coşkun’un Twitter’da 2.5 milyondan fazla takipçisi bulunuyor.