Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP İl Başkanlarından Özgür Özel’e Destek Açıklaması

CHP’nin 81 il başkanı, Genel Başkan Özgür Özel’e destek vererek, parti iradesinin yalnızca örgüt ve delegeler tarafından belirleneceğini vurguladı. Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar, açıklamada dış müdahalelere karşı durduklarını belirtti.

CHP’nin 81 il başkanı, Genel Başkan Özgür Özel’e destek vererek,

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 81 il başkanı, Genel Başkan Özgür Özel’e destek vermek amacıyla ortak bir açıklama yaptı. Bu açıklamada, partinin demokratik yapısına yönelik dış müdahalelere karşı kararlılık sergilendi.

CHP Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar tarafından yapılan açıklamada, genel başkan ve yönetim organlarının seçim süreçlerinin parti tüzüğüyle belirlendiği ifade edildi. Yaşar, “Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel, kurultayımızın iradesiyle 4 kez Genel Başkanımız olarak seçilmiştir” dedi.

İl başkanları, CHP’nin Türkiye’de yükselen siyasi gücüne dikkat çekerek, partinin 47 yıl sonra yeniden birinci parti konumuna geldiğini vurguladı. Kamuoyu araştırmalarında CHP’nin önde olduğu belirtildi.

Ayrıca, Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olarak belirlendiği ve bu kararın üyeler ile halkın desteğiyle alındığı ifade edildi. CHP yönetiminin demokrasi ve adalet mücadelesinin halk tarafından büyük destek bulduğu kaydedildi.

Açıklamada, parti iradesine yönelik dış müdahalelere sert tepki gösterilerek, “Örgütümüzün, delegelerimizin ve milletimizin vermediği hiçbir yetki, iktidar güdümündeki mahkemelerden ve AK Parti’den umulamaz ve kullanılamaz” denildi.

CHP’nin tüm örgütlerinin süreci yakından takip ettiği belirtilerek, Genel Başkan Özgür Özel’in liderliğine sahip çıkılacağı vurgulandı. İl başkanları, partinin bu süreçten daha güçlü çıkacağını ifade ederek birlik ve dayanışma mesajı verdiler.

KAYNAK: CHP Yozgat İl Başkanlığı