Yozgat Defterdarı Osman Kocaş, toplumda sağlıklı bir vergi bilinci oluşturulması amacıyla her yıl Şubat ayının son haftasında kutlanan “Vergi Haftası”nın 36. kez gerçekleştirileceğini açıkladı.
Defterdar Osman Kocaş, yaptığı yazılı basın açıklamasında, bu yılki etkinliklerin 24 Şubat-2 Mart 2025 tarihleri arasında yapılacağını belirterek, verginin toplumun her kesimine benimsetilmesi ve kayıp kaçakların önlenmesi açısından önemli bir fırsat sunduğunu vurguladı.
Vergi Haftası’nın açılışı, 24 Şubat 2025 Pazartesi günü saat 9:30’da Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak. Etkinlikler, vergi bilincinin toplumda yayılması ve gönüllü uyumun sağlanması amacıyla çeşitli seminerler, bilgilendirme çalışmaları ve video gösterileriyle genç nesillere yönelik düzenlenecek.
Defterdar Kocaş, verginin toplumsal düzeni sağlamak ve kamu hizmetlerini finanse etmek için büyük önem taşıdığını belirterek, “Vergi, ekonomik ve sosyal hayatı düzenlemek adına cebri ve karşılıksız olarak gerçek ve tüzel kişilerin kazançları, harcamaları ve servetleri üzerinden alınan parasal bir yükümlülüktür” dedi.
Bu yılki Vergi Haftası etkinliklerinde özellikle gençlerin vergi bilinci konusunda eğitilmesinin hedeflendiğini açıklayan Kocaş, mükelleflerin kazançlarını doğru beyan etmeleri ve kayıt dışı ekonominin önlenmesi gerektiğini de vurguladı. Ayrıca, 7440 sayılı Bazı Kamu Alacaklarının Yapılandırılmasına İlişkin Yasa’nın mükellefler tarafından yoğun ilgi gördüğünü ifade ederek, bu fırsattan yararlananların vergi borçlarını zamanında ve doğru şekilde ödemeleri gerektiğine dikkat çekti.
Defterdar Osman Kocaş, Vergi Haftası’nın ülkemize, Yozgat’a ve tüm Yozgat halkına hayırlı olmasını dileyerek, etkinliklerin başarılı ve verimli geçmesini temenni etti.
GÜNDEM
18 gün önceGÜNDEM
20 gün önceGÜNDEM
24 gün önceGÜNDEM
24 gün önceBİLGİ
28 gün önceGÜNDEM
19 Mart 2025GÜNDEM
19 Mart 2025Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.