Dolar 34,2343
Euro 37,1429
Altın 3.010,65
BİST 8.872,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat 12°C
Az Bulutlu
Yozgat
12°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 13°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Yozgat Şehir Hastanesi’nde Başarılı Ameliyat: Hasta Sağlığına Kavuştu

Yozgat Şehir Hastanesi’nde Başarılı Ameliyat: Hasta Sağlığına Kavuştu
24.10.2024
75

Yozgat Şehir Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Muhammed Furkan Yıldırım’ın gerçekleştirdiği başarılı ameliyatla, paratiroid adenomu tanısı konan hasta sağlığına kavuştu. Ameliyat öncesi tanıdan ameliyat sonrası bakım sürecine kadar ekip çalışmasıyla yürütülen operasyon sorunsuz bir şekilde tamamlandı.

Paratiroid Adenomu Ameliyatı Başarıyla Gerçekleştirildi

Op. Dr. Muhammed Furkan Yıldırım, ameliyat hakkında yaptığı açıklamada, paratiroid adenomu tanısının boyundaki paratiroid bezlerinden birinin büyümesi ve aşırı hormon salgılaması sonucu kandaki kalsiyum seviyesinin artmasına neden olduğunu belirtti. Bu durumun uzun vadede böbrek taşı, kemik erimesi ve böbrek yetmezliği gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini ifade etti.

Kalsiyum yüksekliği tespit edilen hastada yapılan tetkikler sonucunda paratiroid adenomu tanısı konulduğunu ve ameliyatın, ses tellerinin işlevini sağlayan sinirler korunarak başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini belirten Yıldırım, hastanın ameliyat sonrası sorunsuz taburcu edildiğini söyledi.

Başarılı Ekip Çalışması

Op. Dr. Yıldırım, ameliyat sürecine katkı sağlayan ekibine teşekkür ederek, “Ameliyatın her aşamasında uyum içinde çalışan ekibimize minnettarım. Dahiliye Uzmanı Dr. Şeyda Gül Özcan, Endokrinoloji Uzmanı Dr. Abdülkadir Bozbay, Radyoloji Uzmanı Dr. Gürol Göksungur, Anestezi Uzmanı Dr. Mustafa Çakıllı ve anestezi teknikerlerimizden ameliyathane hemşirelerimize kadar tüm sağlık çalışanları özverili bir şekilde sürece katkı sağladı” dedi. Ayrıca, ameliyat sonrası bakım hizmetlerinde görev alan klinik hemşirelerine ve diğer destek personeline teşekkür etti.

Başhekim Kozan: “Hizmet Kalitemizi Sürdürmeye Devam Edeceğiz”

Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Mustafa Kozan da ameliyat hakkında değerlendirmede bulunarak, “Hastanemizdeki teknik altyapı ve personel yeterliliği ile en iyi hizmeti sunmaya devam ediyoruz. KBB Uzmanımız Muhammed Furkan Yıldırım ve ekibi, başarılı bir ameliyatla hastamızı sağlığına kavuşturdu. Kendilerine ve emeği geçen tüm ekibe teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yozgat Şehir Hastanesi, sunduğu nitelikli sağlık hizmetleri ve alanında uzman sağlık kadrosuyla hastaların tedavi süreçlerinde önemli başarılara imza atmaya devam ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.