Yozgat’ta, ünlü Türk halk figürü Nasreddin Hoca, Eğitimci ve yazar Ertuğrul Kapusuz tarafından canlandırıldı.
Musabeyli Şehit Mustafa Uğur İlk-Ortaokulu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, Kapusuz, Nasreddin Hoca kostümüyle öğrencilerle bir araya geldi. Öğrenciler, fıkralar aracılığıyla Türk kültürünün önemli bir figürü olan Nasreddin Hoca’nın espri anlayışını yakından deneyimleme fırsatı buldu.
Etkinlik süresince öğrenciler, eğlenceli dakikalar geçirirken, aynı zamanda milli ve manevi değerler konusunda bilinçlendirildi. Geleneksel kültürün yeni nesillere aktarılması gerektiği vurgulanan program, öğrencilerin yoğun katılımıyla dikkat çekti.
Okul yönetimi, bu tür etkinliklerin öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağladığını belirterek, Ertuğrul Kapusuz’a teşekkür etti.
Etkinlik, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi ve katılımcılar, bu özel anları ölümsüzleştirme fırsatı buldular.
KAYNAK: Haber Merkezi
